DAIRY MILK IS CRUEL

dairy milk

In this post, I want to explain you, why dairy industry is cruel, therefore I do not consumer their products either.

First of all, animal protein is far too acidic for the human body consumption, because in order to neutralize this acidity, the body leeches calcium and phosphorus from the bones. So people have been mislead to believe that dairy milk makes our bones strong, yet the countries with the highest dairy consumptions have the highest rates of osteoporosis.

In addition, dairy products are high in fat, saturated fat and cholesterol, yet very low in vital vitamins and minerals. Diets high in saturated fat, can increase the risk of heart disease, therefore these are very dangerous for human consumption. Probably the most disgusting thing is that cows often suffers from number of infections, like mastitis, therefore dairy contains a considerable amounts of pus. Did you know that a glass of dairy milk can contain around 90-135 million somatic “pus” cell, and let me tell you that is not good. It is not natural for humans to drink cows milk. Cows milk is a high fat fluid designed to turn a 65 lb baby calf into a 400 lb cow.

Did you know that cows are pumped with antibiotics due to disease prevention. They are also given growth hormones for the sake of profit, therefore dairy milk is no good for human body. Almost every single dairy farm wants to keep this information hidden from their consumers, therefore they spread picture perfect image of cows living a wonderful life.

Dairy industry is a money greedy business, therefore they will say anything to make money. 

Most noteworthy, cows have to pregnant in order to produce milk. I must admit that I didn’t know this. I thought they always produced milk like they were some kinds of magical creatures. They make bulls ejaculate, typically using an “electroejaculator,” collecting their sperm and then forcibly impregnating female cows with the semen in a constraining device the industry refers to as a “rape rack”.

Calves are torn away from their mothers within a day of birth, because every single drop of dairy milk is profit. Instead of giving them what their mother has for them, the industry gives them milk replacement. If the calve is a female, she will follow her mother’s footstep. The the calve is male, he will be killed for veal.

Most of you must be thinking that this does not happen in your country. In the end of the day, cows are being raped every 9 months after given birth and this happens in every single dairy farm.

Luckily we have many non dairy alternatives and a whole-foods plant based diet can provide all the essential nutrients for long-term health, therefore we do not have to support this cruel industry.

Tänään haluan avata teille, miksi en juo maitoa.

Myytti siitä, että lehmän maito, tämä proteiini ja kalsium-rikas juoma on välttämätöntä tukeakseen hyvää yleistä terveyttä luustolle. Mutta monet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että haitalliset terveysvaikutukset ovat suoraan yhteydessä maidon kulutukseen. Yllättävää on se, että ihmisen luut hädintuskin imevät kalsiumia lehmän maidosta.

Kuten kaikki eläinvalkuainen, maito happamoittaa kehon pH:ta, joka puolestaan laukaisee kehon biologista korjausta. Kalsium on erinomainen hapon neutralisoija ja suurin varastointi kalsiumia elimistössä on luissa. Joten sama kalsium mikä pitää luut vahvoina, käytetään neutraloimaan maidon happama vaikutus. Kun kalsiumia vedetään luista pois, se poistuu kehosta virtsan mukana mikä aiheuttaa kalsiumin puutostilaa. Ja on ihan tutkittu, että maat joissa juodaan eniten maitoa, sairastetaan myös eniten osteoporoosia. Eihän Suomen pitäisi olla tuolla listalla jos lehmän maidon tarkoitus on pitää luut vahvoina.

Maitotuotteet kuten juusto ja rasvat, sisältävät paljon kolesterolia ja tyydyttynyttä rasvaa, mutta sisältävät vähän tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, joita tarvitsemme.

Monet maidon suurtuottajat haluavat pitää negatiivisuuden salassa. Sen sijaan he yrittävät levittää myönteistä ja täydellistä kuvaa laitumella onnellisista hyppelevistä lehmistä. Tehotuotantolehmien elämä on kuitenkin hyvin erilaista, eivätkä olosuhteen välttämättä ole sitä annetaan odottaa. Onko oikeutettavaa, että lehmiä hyväksikäytetään vuosia ja sitten ne laitetaan lihoiksi? Miltä tuntuisi jos joku olisi päättänyt sinun kohtalosi sinun puolestasi?

Meijeritalous on bisnestä, ja he sanovat mitä vain saadakseen kuluttajat ostamaan heidän tuoteittaan. Ei ole luonnollista, että me ihmiset juomme toisen nisäkkään rintamaitoa. Lehmän maito sisältää paljon rasvaa ja ei-lisättyjä kasvuhormoneja, joiden tarkoitus on tehdä 29kg vasikasta, 180kg painoinen lehmä. Nämä kasvuhormonit on tieteellisesti tutkittu liittyvän lihavuuteen ja muihin sairauksiin kuten 2 tyypin diabetekseen, rintasyöpään, sydänsairauksiin ja MS-tautiin.

Ja viimeisenä asia, jota en edes itsekään tajunnut kunnes otin asioista selvää. Lehmiä keinohedelmöitetään jatkuvasti, jotta ne tuottaisivat maitoa. Mie luulin että ne tuottaa koko ajan maitoa! Miten hukkassa mie olinkaan 24 vuotta. Ja kun vasikka vihdoin syntyy, se riistetään äidiltään jotta se ei joisi maitoa mikä sille oli alunperin tarkoitettu. Tyttövasikat lihotetaan ja he tulevat seuraamaan äitinsä jalanjälkiä kun taas poikavasikat laitetaan lihoiksi ja niiden nahkasta tehdään asusteita. Karu totuus on se että ilman vasikkaa, ei ole meijeriteollisuutta. Onko tämä oikein? Onko tämä humaanista? Miltä sinusta tuntuisi jos sinun vauva riistetään, kun olet kantanut sitä 9kk sisälläsi?

Monilla tässä vaiheessa on jo tullut puolustusmekanismi päälle ja miettivät että tällaista Suomessa on kaikki hyvin. Lehmille annetaan nimet ja niistä pidetään hyvää huolta. Onko se huolenpitoa että me riistetään heiltä oikeus elää rauhassa ilman että heitä koko ajan raiskataan? Ja vaikka jossain päin maailmaa asiat olisikin huonommin kuin Suomessa, onko se silti oikein? Tapahtui asiat sitten Suomessa tai Ranskassa, meillä ei ole minkäänlaista oikeutta riistää lehmiltä oikeutta elää tai ottaa heiltä pois sitä mikä kuuluu heille (lue: rintamaito).

Ja jos tässä vaiheessa on huoli kalsiumin saannista. Ei huolta, koska kalsiumin lähteitä löytyy paljon, ilman että tarvitsee imeä lehmän tissiä.

 

Research and more:

http://nutritionfacts.org,
http://ajcn.nutrition.org/content/80/5/1353.full.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2232901/pdf/nihms33472.pdf https://youtu.be/W4HJcq8qHAY?t=34m10s

http://dairy.ahdb.org.uk/technical-information/animal-health-welfare/mastitis/symptoms-of-mastitis/somatic-cell-count-milk-quality-indicator/#.VYVTnhNwbIW

http://www.pcrm.org/health/diets/vegdiets/health-concerns-about-dairy-products

http://www.rense.com/general26/truth.htm

7 thoughts on “DAIRY MILK IS CRUEL

  1. Oot niin oikeessa! On rankkaa asua maitotilalla ja olla vegaani samaan aikaan. Vanhempani eivät vain ymmärrä, mitä pahaa maidonjuonnissa on. Ja monetkaan eivät usko kun kerron heille samoja asioita mitä sun postauksessasi nyt kerroit! Toivon että tää avaa edes yhden ihmisen silmät! <3

    1. Oho! Upeaa että olet pystynyt löytämään vegaanisuuden vaikka olet varttunut maitotilalla jonka takia monelle maidon juominen on perinne mistä ei irtauduta, ei sitten millään. En ole ketään pakottamassa vegaanisuudeen, mutta koen että me ihmiset olemme velkaa eläimille sen että otamme selvää mitä seinien takana tapahtuu. xx

  2. Loistava teksti! Käsittämätöntä miten munkin sekaanikaverit miettii, että maidon juonti on todella outoa ja kukakohan sen on joskus keksinyt aloittaa… silti he kuitenkin käyttävät maitotuotteita… Vierailin muutama vuosi sitten (kun olin itse vielä valitettavasti sekaani) maitotilalla. Ei ollut helppoa katsella päivän vanhoja sonnivasikoita, kun niiden äipät huutaa vieressä vauvojensa perään… Tilan omistaja kertoi, että muualla Euroopassa sonnivasikat tapetaan jo heti niiden syntyessä, koska ei ole kannattavaa kasvattaa niitä enää lihaksi ja pelkäsi, että Suomessa mennään samaan suuntaan… Toivottavasti saadaan asioihin muutos ennen kuin tilanne menee entistä huonommaksi!

  3. Great article. Thankyou for putting the points across succinctly – people can have very short attention spans when reading an opinion that differs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *