CAN VEGANS WEAR LEATHER?

heidicaterina7Today I wanted to talk about animal by-products, and are vegans allowed to use them? What are animal by-products? Animal by-products (ABPs) are materials of animal origin that people do not consume for example leather and wool.

Before my veganism, I always thought to myself that I needed to have high quality boots, bags and jackets. And what all those three had in common? Leather. I thought that if I didn’t have leather bags from known brands, I would look poor. Like if non-leather products were made for those who couldn’t afford high quality brands.

What is leather? First of all, it is not just “leather”, it is so much more. The reason why people carry their Valentino purses and walk in their Acne ankle boots, is because a cow was skinned horrifically to produce that item, which is something that most people never give a second thought.

Most people take great pains to avoid confronting the disturbing, horrifying, and heartbreaking reality of where our food and animal by-products comes from, preferring to take comfort in humane labels, shiny packages and slick marketing.

I was one of those people. I feel like I never realized, that what I used to eat and wear, had a life of its own. Now, I am one of those who run towards the truth with wide eyes open, forever changed by what I have seen.

Let’s go back to the question. Are vegans allowed to wear leather? When I went vegan overnight, everything happened so quickly. My thoughts about leather industry and how entirely unnecessary the pain and suffering is when we have so many great alternatives, I began thinking is it okay if I just wore out my leather products or do I give them away.

I started thinking, how a cow had to suffer so much for an item that could have been made from different materials. I realized I needed to respect and honor those items that were made of animal skin because it was their lives, trapped in materialistic items.

Yes, I considered selling all my leather items, but there was a one little problem. If I sold a leather bag to someone, does it make me look like I am promoting leather products by selling them to others? That person might be so impressed by the quality that they go out by more and more leather products.

But what would non-vegan say this? I am sure I would be call hypocritical, and as much as I try to explain them my situation.

I think vegans can keep their existing leather products, because even if you gave them away, it won’t bring the animal back to alive. Leather is a part of my past and I will use it as a power to speak others about the cruelty of leather production and how we should keep and appreciate the leather items we have without buying more in the future.

If you are vegan and you feel like you don’t want to keep any leather items. It is okay. I understand you. But please let’s not insult animals further by tossing their skin into the bin. If you want to sell or give them away, explain why are you doing it so others can understand the meaning of it.

Let’s honour their memory by using the products until they are no longer usable. Let these products be a reminder in our lives of why we should not buy any more leather products and stop the production for good. And when the time comes, you need a new purse or bag, just make sure it’s vegan.

What do you think about leather and should vegans still use their old leather items?

heidicaterina5Tiedän että tästä tulee pitkä postaus – jo englannin kieliseen meni aikaa sillä halusin tehdä sen kunnolla. Toivon että luette postauksen ajatuksella ja ymmärrätte minun puoleni nahkatuotteiden käyttöön.

Ennen kuin olin vegaani, ajattelin että kaikki ostamani kengät, laukut, rotsit piti olla laadukkaista materiaaleista. Mitä näillä kaikilla kolmella oli yhteistä? Nahka. Ajattelin jos minulla ei ollut nahkatuotteita kuuluisilta brändeiltä, ihmiset näkisivät minut köyhänä. Harmittaa jälkeenpäin miten hukassa olin ajatusmaailmani kanssa.

Miksi oli niin tärkeää, että kaikki oli nahkaa? Ensinnäkin, nahka ei ole vain materiaali. Syy miksi ihmiset edes kantavat Chanel -laukkuaan tai kävelevät Acnen nilkkureissaan, on se että lehmä on täytynyt nyljetä elävänä. Useimmat luulevat, että eläimen teurastamisen jälkeen, eläimen nahka hyötykäytetään lompakoihin, laukkuihin, kenkiin yms. Tämä on yleinen väärinkäsitys, jonka uskoin myös itsekin. Totuus on, että suurin osa myydyistä nahkatuotteista, tulee suoraan eläimistä jotka on tapettu ensisijaisesti niiden nahkan takia. Tämäkö on “luksusta”?

Nahkatuotteiden uhreja on monia. Lukemattomat lehmät, vuohet, siat, lampaat, hevoset, peurat, kengurut, käärmeet, alligaattorit, koirat, kissat ja norsut joutuvat vuosittain näiden tuotteiden takia kuolleiden listalle. Suurin osa nahkasta tulee Intian lehmistä, joita pahoinpidelläään, hakataan ja myrkytetään jotta nahka saataisin myytyä tunnetuille merkeille. Koska Intia kieltää lehmien teurastamisen, heidät pakotetaan matkustamaan pitkiä ja uuvuttavia matkoja missä heitä odottaa pahin mahdollinen.

Jopa 900 lehmää sullotaan vaunuihin, joista 400-500 ovat kuolleita kun saapuvat kohteeseensa. Joidenkin reittien takia, heitä ei edes kuljeteta vaan he joutuvat kävelemään pitkiä ja uuvuttavia matkoja joiden aikana heitä ei juoteta tai syötetä. Jos he eivät liiku, heitä hakataan arkoihin paikkoihin, heidän hännät murretaan ja heidän silmiin hierotaan chiliä tai tupakkaa.

En tiedä kuinka moni teistä huomasi, mutta myös kissoja ja koiria eli meidän ns. “parhaita ystäviä” nyljetään elävältä ja myydään eteenpäin. Vuosittain, yli kaksi miljoonaa kissaa ja koiraa tapetaan joiden nahkaa kuluttajat ostavat, johtuen väärän etiketöinnin ja epätarkkojen viitteiden takia.

Onko sitten hyväksyttävää että vegaani, eläinten puolestapuhuja käyttää nahkatuotteita? Sen tiedän että eläin ei palaa henkiin, tehtiin nahkatuotteille mitä vaan. Ymmärsin että minun tulee kunnioittaa ja arvostaa niitä nahkatuotteita joita minulta löytyy.

Olen toki myynnyt paljon nahkatuotteitani pois, mutta olen aina kertonut rehellisen syyn miksi haluan jostain nahkatuotteesta eroon. Vaikka joidenkin nahkakenkien lesti on täydellinen,  en vain halua omistaa liikaa tuotteita joiden eteen on uhrattu eläin.

Entä mitä sanovat sekasyöjät? Toki mua kutsuttaisiin tekopyhäksi vaikka koittaisin selittää syyni. Nahkatuotteet ovat menneisyyttäni ja aion käyttää kyseisiä tuotteita kertoakseni nahkatuotteiden valmistuksesta ja siitä miten meidän tulisi kunnioittaa olemassa olevia nahkatuotteita ilman että pitäisi jatkossa ostaa niitä lisää. Se että viaton eläin tapettiin, jotta sen nahkaa voidaan myydä “Chanelina” tai “Valentinona” on minun vaikeaa enää käsittää. Miksi emme tue merkkejä jotka ajattelevat eettisesti ja ekologisesti?  Jos tulee tarve uudelle, laadukkaalle laukulle tai kengille, Stella McCartneyn mallistosta varmasti löydät jotain itsellesi miellyttävää.

Jos olet vegaani, etkä halua käyttää mitään eläinperäistä, se on ok. Ymmärrän mitä haet sillä takaa. Mutta jos koet ettet voi niitä käyttää, älä heitä niitä roskiin.

Mitä ajatuksia kyseinen aihe herättää sinussa?

heidicaterina9heidicaterina6heidicaterina8

Cardigan Primark
Topshop Sweater
Forever21 Jeans
Louis Vuitton Shawl
Alexander Wang Bag
Zara Shoes

10 thoughts on “CAN VEGANS WEAR LEATHER?

 1. It’s crazy how easy it can be to just ignore it. I did this for years. I have always been an animal lover and any story I hear of the harsh reality always upset me so much that I preferred not to hear about it so I did not have to acknowledge it. I’ve been a vegetarian for 3 and a half years and making changes to my diet to become vegan and only buying cosmetics that are not tested on animals.
  This is a great post X

  1. Thank you so much for taking time to read my post! I put my heart to it so thank you! 🙂 For 24 years, I lived in this bubble of unicorns and rainbows, not realizing what I was supporting. I am so glad that I opened my eyes to the reality. I am so glad to hear you went vegetarian 3,5 yrs ago and now going vegan any time soon. I am so happy for you! <3

 2. This is a hard one. I’m vegan, and I have leather bags, boots, shoes, etc. that I’ve had for years. My (omnivore) family loves to call me out on this and say I’m not a “real” vegan. But I still identify as vegan. I’m doing the best I can to save animals and the planet by avoiding animal products whenever I can, but it’s quite literally impossible to be 100% truly vegan in this world. Most often I find it’s people with omnivore diets who do the judging, when really they should be more concerned with how they are negatively affecting the planet, instead of pointing the finger at someone who is trying to make a difference.

  1. Thank you for your comment. I understand where you are coming from. What you can say to your parents is “just because can’t do everything, does not mean you can do something”. And going vegan is not the most we can do, it’s the least we can do. Take care! xx

 3. Oon vegaani ja musta ois äärimmäisen epäekologista vaan heittää pois ne laadukkaat, hyvällä tuurilla koko mun elämän kestävät nahkaiset tuotteet vaan siks et ne on nahkaa. Ihmiset liikakuluttaa ja ostaa materiaa muutenkin ihan liikaa, ja se on ympäristölle hyvin haitallista. Oon myös valmis ostamaan käytettynä laadukkaita nahkaperäisiä tuotteita, jos voin taata sen että pystyn käyttämään niitä vuosia, ja jos se tuote tulee mulla oikeasti tarpeeseen. Uutena en lähtisi ikinä ostamaan nahkaa tai turkiksia, enkä suosittelisi sitä kenellekään. Vintagetuotteet yleisestiottaen kestävät muutenkin kulutusta ja käyttöä paljon paremmin kuin fast fashion sweatshop-tuotteet, joita kaikki kaupat ovat nykyään pullollaan.

  http://outilespyy.com/fur-fake-real/ Luin tämän blogipostauksen turkiksiin liittyen juuri tässä yksi päivä, ja suosittelen myös sua tutustumaan siihen ajatuksen kanssa. Ekologisuus ja laadukkaiden tuotteiden pitkäikäisyys tuntuu unohtuvan ihan liian monella, ja se on asia johon jokaisen meistä tulisi puuttua enemmän. Se on aivan sama onko uutena ostamamme tuote vegaaninen vai ei, sen haitat ympäristölle jatkuvasti syntyvänä tekstiilijätteenä ovat mittaamattomat.

  Kiitos että otit tämän aiheen puheeksi, tästä täytyy käydä keskustelua kaikin puolin.

  1. Hei,

   Pahoittelut, että vastaan kommenttiisi monta kuukautta myöhässä. Tiedän vegaaneja, jotka eivät ole yksinkertaisesti haluneet pitää omistamiaan nahkatuotteita, joten he ovat antaneet ne pois muiden kulutettavaksi. En suosi tekoturkkejakaan, ei vaan se että ne eivät ole ekologisia, mutta nekin omalla tavalla promoavat eläinturkkiksia. Tiedän Outin ja olen keskustellut hänen kanssaan siitä miten tärkeää on ostaa käytettyä.

   xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *