FLOW16 GOES VEGAN!

flow2016

FLOW16!

First of all, I am sure that most of you have seen dozens of pictures from Flow16. I still had to contribute to this, therefore be prepared!  This year, I was excited to go to Flow Festival, because of the vegan theme. There were so many vegan options to choose from, and they even had Oatly promoting dairy free drinks. It was exiting to see vegans and non vegans enjoying vegan foods and drinks!

For too many times, I have heard people telling me how restrictive veganism is for which I can only disagree. I once was a hard core meat eater, therefore I never imagined myself becoming a vegetarian or vegan. But after watching Earthlighs, Cowspiracy and Forks over Knives, my life was changed for better.

This year, Flow offered vegan food from burgers to salads, soups to hot dogs. As I mentioned earlier, it was great to see Oatly promoting dairy free options. It is so weird that I used to drink cows milk, just because my parents told me that it will give me strong bones. Did you know the countries, which consume most dairy products, have the highest rate of osteoporosis. And yes, Finland is on that list with US, UK, Sweden and Norway.

Olen 100% että olette nähneet tämän vuoden Flowsta vaikka kuinka monta kuvaa. Vaikka olin tänä vuonna myös kuvaamassa festarimeininkiä, halusin panostaa enemmän ruokakuviin, koska tänä vuonna Flowssa oli todella vahva vegaaniteema.

Olen joutunut liian monta kertaa kuulemaan, että vegaaninen elämäntapa on todella rajoittavaa. Tämä ei ole laisinkaan totta! Kaikki on kiinni siitä mistä valosta asiaa katsoo. Tänä vuonna vegaaniruokaa oli tarjolla vaikka miten paljon eli valinnanvaraa oli kunnolla.

Ruokaa oli burgereista salatteihin, keitoista hot dogeihin. Oli mahtavaa nähdä, että Oatly oli vahvasti mukana mestoilla! En ymmärrä miksi lapsesta asti meitä kehotettiin juomaan lehmän maitoa, kun lehmän maito on tarkoitettu vasikoille. Nyt on tullut paljon kasvipohjaisia maitoja markkinoille niin en ymmärrä miksi lehmän rintamaitoa edelleen juotetaan ihmisille? Emmehän me juo koiran, kissa, kirahvin tai norsunkaan maitoa, miksi me silti juomme vieraan nisäkkään kasvujuomaa joka on haitallista ihmiselle.

flow2016flow2016flow2016flow2016flow16flow16flow16flow2016flow2016flow2016flow2016flow2016flow2016flow2016flow2016flow2016flow2016flow2016

6 thoughts on “FLOW16 GOES VEGAN!

 1. Millä tavalla maito on haitallista ihmiselle?
  Kannatan ehdottomasti kasvissyöntiä ja missään tapauksessa en halua haastaa riitaa, mutta aika varomattomasti esität faktoina väitteitä ilman mitään perusteluja. Joku saattaisi myös englanninkielisestä tekstistäsi ymmärtää, että väität korkean maitotuotteiden kulutuksen aiheuttavan osteoporoosia. Tämä ei toivottavasti ollut tarkoituksesi?

  1. Hei! Kiitos kommentistasi! 🙂 En kirjoittaisi blogiini jotain sellaista minkä omasta päästäni keksin. Myytti siitä että lehmän maito, tämä proteini ja kalsium-rikas juoma on välttämätöntä tukeakseen hyvää yleistä terveyttä luustolle. Mutta monet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet että haitalliset terveysvaikutukset ovat suoraan yhteydessä maidon kulutukseen. Yllättävää on se, että ihmisen luut hädintuskin absorboi kalsiumia lehmän maidosta.

   Kuten kaikki eläinvalkuainen, maito happamoittaa kehon pH:ta, joka puolestaan laukaisee kehon biologista korjausta. Kalsium on erinomainen hapon neutralisoija ja suurin varastointi kalsiumia elimistössä on luissa. Joten sama kalsium mikä pitää luut vahvoina, käytetään neutraloimaan maidon happama vaikutus. Kun kalsium vedetään luista pois, se poistuu kehosta virtsan mukana mikä aiheuttaa kalsiumin puutostilaa. Ja se on ihan tutkittu, että maat joissa juodaan eniten maitoa, sairastetaan myös eniten osteoporoosia. Suomen ei pitäisi edes olla tuolla listalla jos lehmän maidon tarkoitus on pitää luut vahvoina.

   Hyviä kalsiumin lähteitä on mm. manteli-, riisi- ja soijamaito, seesaminsiemenet, edamame, lehtikaali, pinaatti, parsakaali, tofu… 🙂

   Lisää maidon juonnin vaikutuksista terveyteen löytyy
   http://nutritionfacts.org,
   http://ajcn.nutrition.org/content/80/5/1353.full.pdf
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2232901/pdf/nihms33472.pdf

   Tässä lisää. Laitan tietyn osan videosta. Rohkaisen katsomaan koko videon – todella mielenkiintoinen! https://youtu.be/W4HJcq8qHAY?t=34m10s

   Tulen tekemään tästä myös erikseen postauksen, mutta siihen menee aikaa sillä haluan panostaa siihen. 🙂 xx

 2. What’s up! Excellent blog! I really enjoy how you explained FLOW16 GOES VEGAN!.
  Wonderful! The simplest way maybe you have achieve these types of effective writing ability?
  Does it come with any kind of proficiency alternatively result
  of hard work.
  Could you give away various areas of assistance with the
  way to appear way with words-at all? My business is bad as
  a writer then it’s and in particular difficult now that teachers
  contained in our secondary education usually offer producing obligations .

  This makes me when i say acquire classifieds additionally articles hailing from distinct reputable companies.

  When you are fascinated about the device, look for a handful testimonials tips to heart .
  your website best essay writing service uk reviews, Bethany,.
  This site gives you all that you should find a secure text service

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *