FLOW16 GOES VEGAN!

flow18Olen 100% että olette nähneet tämän vuoden Flowsta vaikka kuinka monta kuvaa. Olihan mestoilla monta bloggaaja jotka ottivat kuvia fiiliksestä, kavereistaan, tyylistään jne. Vaikka olin tänä vuonna myös kuvaamassa, halusin panostaa enemmän ruokapuoleen. Miksi? Koska tänä vuonna Flowssa oli todella vahva vegaaniteema. Ei se että kaksi huippuesiintyjää, Sia ja Morrisey olivat vegaaneja, mutta se että festarialue oli täynnä vegaanista ruokaa! Oli mahtavaa myös nähdä miten moni sekaani (ihminen joka on sekäsyöjä) nautti vegaanisesta ruoasta!

Olen joutunut liian monta kertaa kuulemaan, että vegaaninen elämäntapa on todella rajoittavaa. Tämä ei ole laisinkaan totta! Kaikki on kiinni siitä missä valossa asiaa katsoo. Tänä vuonna vegaaniruokaa oli tarjolla vaikka miten paljon – valinnanvaraa oli jopa liikaakin.

Ruokaa oli burgereista salatteihin, keitoista hot dogeihin. Oli ilo myös nähdä että Oatly oli vahvasti mestoilla mukana! En ymmärrä miksi lapsesta asti meitä kehotettiin juomaan lehmän maitoa, kun lehmän maito tarkoitettu vasikoille. Nyt on tullut niin paljon kasvipohjaisia maitoja markkinoille eli lehmän maito on helppo jättää vasikoille. Emmehän me juo koiran, kissa, kirahvin tai norsunkaan maitoa niin miksi me silti juomme vieraan nisäkkään kasvujuomaa joka vieläpä haitallista ihmiselle.

I am sure that most of you have seen dozens of pictures from this years Flow Festival. I still had to contribute to this, because I have so many delicious vegan foods to show you. This year, I wanted be part of the Flow Festival, because of the vegan theme. There were so many vegan options to choose from and they even had Oatly promoting dairy free drinks. Seeing people, vegan and non vegans enjoying vegan foods and drinks, made my heart melt! I was so happy that veganism has grown so big this year and this is all just beginning.

For too many times, I have heard people telling how restrictive veganism is. I can only disagree. I was a hard core meat eater before becoming vegan. Never in my life, I imagined myself becoming a vegetarian or vegan. But after watching Earthlighs, Cowspiracy and Forks over Knives, my life changed for better.

This year, Flow offered vegan food from burgers to salads, soups to hot dogs. As I mentioned earlier, it was great to see Oatly promoting dairy free options. It is so weird that I used drink cows milk, just because my parents told me that it will give me strong bones. Did you know the countries, which consume most dairy products, have the highest rate of osteoporosis. And yes, Finland is on that list with US, UK, Sweden and Norway.

flow13flow20flow21flow12flow8flow4flow14flow5flow16flow6flow11flow10flow2flow9flow15flow19flow1flow3

2 thoughts on “FLOW16 GOES VEGAN!

 1. Millä tavalla maito on haitallista ihmiselle?
  Kannatan ehdottomasti kasvissyöntiä ja missään tapauksessa en halua haastaa riitaa, mutta aika varomattomasti esität faktoina väitteitä ilman mitään perusteluja. Joku saattaisi myös englanninkielisestä tekstistäsi ymmärtää, että väität korkean maitotuotteiden kulutuksen aiheuttavan osteoporoosia. Tämä ei toivottavasti ollut tarkoituksesi?

  1. Hei! Kiitos kommentistasi! 🙂 En kirjoittaisi blogiini jotain sellaista minkä omasta päästäni keksin. Myytti siitä että lehmän maito, tämä proteini ja kalsium-rikas juoma on välttämätöntä tukeakseen hyvää yleistä terveyttä luustolle. Mutta monet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet että haitalliset terveysvaikutukset ovat suoraan yhteydessä maidon kulutukseen. Yllättävää on se, että ihmisen luut hädintuskin absorboi kalsiumia lehmän maidosta.

   Kuten kaikki eläinvalkuainen, maito happamoittaa kehon pH:ta, joka puolestaan laukaisee kehon biologista korjausta. Kalsium on erinomainen hapon neutralisoija ja suurin varastointi kalsiumia elimistössä on luissa. Joten sama kalsium mikä pitää luut vahvoina, käytetään neutraloimaan maidon happama vaikutus. Kun kalsium vedetään luista pois, se poistuu kehosta virtsan mukana mikä aiheuttaa kalsiumin puutostilaa. Ja se on ihan tutkittu, että maat joissa juodaan eniten maitoa, sairastetaan myös eniten osteoporoosia. Suomen ei pitäisi edes olla tuolla listalla jos lehmän maidon tarkoitus on pitää luut vahvoina.

   Hyviä kalsiumin lähteitä on mm. manteli-, riisi- ja soijamaito, seesaminsiemenet, edamame, lehtikaali, pinaatti, parsakaali, tofu… 🙂

   Lisää maidon juonnin vaikutuksista terveyteen löytyy
   http://nutritionfacts.org,
   http://ajcn.nutrition.org/content/80/5/1353.full.pdf
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2232901/pdf/nihms33472.pdf

   Tässä lisää. Laitan tietyn osan videosta. Rohkaisen katsomaan koko videon – todella mielenkiintoinen! https://youtu.be/W4HJcq8qHAY?t=34m10s

   Tulen tekemään tästä myös erikseen postauksen, mutta siihen menee aikaa sillä haluan panostaa siihen. 🙂 xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *