KNOW WHAT YOU SUPPORT

Before veganism, I used all different kinds of makeup brands. From Mac Cosmetics to Maybelline, I never actually payed attention to what goes behind the doors of producing makeup. Therefore I am grateful that now I know what is the truth.

Most of us know that animal testing is forbidden in EU, India and Israel. This is a huge victory for animals. But if huge brands want to sell their products in China, therefore they have agree on animal testing. Are these brands greedy for money more than justice? Why are brands so greedy for money that they put money before animals? Is it right that dogs, cats, mouses, apes and bunnies have to suffer for our choice to wear makeup? Maybe we should do something about it?

I don’t understand why people still support these greedy companies, when there are so many cruelty-free brands to choose from. We have the power to vote with our money, therefore we should know what we are actually supporting.

I am sure that most of you guys know NYX, Too Faced, Anastasia Beverly Hills, The Balm, Smashbox and Urban Decay. These companies are not supporting animal testing. In addition, brands from Kat Von D, Jeffree Star, Elf to Barry M are 100% vegan! There are no excuses why we should purchase our makeup from companies that keep supporting animal testing. Seems like these companies value money over innocent lives. Is this really what you want to support? If you want to know more, I highly suggest you introduce yourself to Cruelty Free Kitty’s blog.

Ennen veganismia, käytin kaikenlaisia meikkimerkkejä, ilman että otin selvää niiden valmistuksesta. Käytin Maybellinen, L’oréalin, Macin ja monia muita eläinkokeilla testattuja meikkejä. Merkit joita myydään Euroopan sisällä, ei saa testata eläimillä mutta jos ahneus valtaa kihojen päät, monet suostuvat eläinkokeisiin, sillä esim. Kiinassa kaikki tuotteet testataan eläimillä ennen kuin ne päätyvät kaupan hyllyille. Onko oikeutettua, että puput, apinat, hiiret, kissat, koirat joutuvat kärsimään meidän vapaaehtoisesta valinnasta käyttää meikkiä?

On niin paljon merkkejä jotka eivät testaa eläimillä kuten NYX, Too Faced, Urban Decay, The Balm, Smashbox, Anastasia Beverly Hills ja Tarte. Suosittelen tutustumaan Cruelty Free Kittyn -blogiin, sillä hän kertoo kattavasti mitkä brändit tukevat eläinkokeita ja ketkä ei.

 

 

 

5 thoughts on “KNOW WHAT YOU SUPPORT

  1. Hienoa että olet valinnut eläinkokeettoman tien. Kirjoitinkin itse omaan blogiini vähän aika sitten myös vegaanisesta ja eläinkokeettomasta kosmetiikasta. 🙂 Löysin blogiisi äsken ja jään seurailemaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *