VEGAN GF PANCAKES

veganpancakesSiitä lähtien kun sain gluteenittomat ja vegaaniset letut toimimaan, minulta kysyttiin snapchatin puolella kyseistä reseptiä useita kertoja. Vihdoin saan reseptin jakaa myös blogin puolella, jotta jokainen pääsee tekemään näitä herkullisia lettuja!

Nämä letut ovat terveellisimpiä kuin kanamunaan ja lehmän maitoon tehdyt letut, sillä nämä ovat vähärasvaisia, eivätkä sisällä ylimääräistä kolesterolia.

Nämä ovat todella kuohkeita ja herkullisia, eikä näistä uskoisi että ovat vegaanisia! Myönnän että söin nämä letut alta sekunnissa eikä kaduttanut yhtään!

Tarvitset:

4 dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai tai semper)
2tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1tl kanelia (valinnainen)
3dl soijamaitoa (alpro soya original tai rainbow soijajuoma sopivat tähän todella hyvin)
2tl vaahterasiirappia (valinnainen)
1rl extra neitsyt oliiviöljyä
2 kypsää banaania (vähintään mustia pilkkuja kuoressa, muuten liian raaka)

Sekoita kuivat raaka-aineet omassa kulhossa. Sitten murskaa haarukalla kaksi kypsää banaania omassa kulhossa. Kun banaani on täysin muussattu, voit lisätä ruokalusikallisen extra neitsyt oliiviöljyä, 2 teelusikallista vaahterasiirappia ja sitten 3dl soijamaitoa. Sitten, sekoita kuivat ja märät raaka-aineet tasaisesti keskenään.

Tämän jälkeen liesi 4-5 asteelle ja pannulle voi lisätä margariinia (kasvirasvaa) pienen nokareen, jonka jälkeen voit alkaa levittämään taikinaa pannulle. Suosittelen käyttämään kahta nuolijaa apuna, jotta saat levitettyä taikinan tasaisesti. Tämä taikina levittyy eri tavalla eli tulet tarvitsemaan hieman kärsivällisyyttä kun teet näitä ensimmäistä kertaa. 😉 Tarjoile vaahterasiirapin, banaanin ja marjojen kera!

veganpancakes2

The first time, I introduced my vegan gluten free pancakes on my snapchat (@heidicaterina), many of my followers asked for the recipe. Now, I can share this recipe on my blog as well, which I am so excited for!

These pancakes are vegan, gluten and sugar-free and to be honest, these are by far the best pancakes I have ever tried!

This is a healthy version of pancakes with less cholesterol and fat than other recipes, but it tastes amazing, you’re not going to believe that these are vegan! I ate all of them under five minutes and it was so worth it!

You’ll need:

3dl gluten free flour
2 teaspoons baking soda
½ teaspoon salt
1 teaspoon ground cinnamon (optional)
3dl soya milk (alpro soya original works really well, you can use less expensive alternatives)
2 teaspoons maple syrup (valinnainen)
1 tablespoon extra virgin olive oil
2 ripe bananas (makes sure they have black dots on top, otherwise they are too raw to eat)

Mix dry and the wet ingredients separately. With the wet ingredients, make sure to smash the ripe bananas completely and then add the oil, maple syrup and soya milk. Then, combine dry and wet ingredients together. Place ¼ cup of batter in a hot ban (not too hot!!) lightly greased and cook for about two minutes for each side. Serve with maple syrup, bananas and berries!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *