VEGAN GF PANCAKES

vegan pancakes

Vegan and gluten free pancakes that taste amazing, have always been a fantasy of mine. Therefore, I am delighted to share this recipe with you.

These pancakes are vegan, gluten and sugar-free, therefore these are healthier option to choose. In addition, they do not include any cholesterol, which is only be found in animal products. Before you get too excited, make sure you have all the needed ingredients to make these pancakes.

You will need:

 • 3dl gluten free flour
 • 2 teaspoons baking soda
 • ½ teaspoon salt
 • 1 teaspoon ground cinnamon (optional)
 • 3dl soya milk
 • 2 teaspoons maple syrup (optional)
 • 1 tablespoon extra virgin olive oil
 • 2 ripe bananas (Do not dare to use a green banana.)

Mix dry and the wet ingredients in separated bowls. When mixing the wet ingredients, please do make sure to smash the ripe bananas completely, because then adding the oil, maple syrup and soya milk will be easier. After this, combine the dry and wet ingredients together. Place ¼ cup of vegan butter on a medium ban. I would say two minutes for each side is enough for one pancake. After making all the vegan pancakes, serve them with maple syrup, bananas and berries!

Siitä lähtien kun sain gluteenittomat ja vegaaniset letut toimimaan, minulta kysyttiin snapchatin puolella kyseistä reseptiä useita kertoja. Nämä letut saavat sinut haluamaan niitä lisää!

Tarvitset:

 • 4 dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai tai semper)
 • 2tl ruokasoodaa
 • ½ tl suolaa
 • 1tl kanelia (valinnainen)
 • 3dl soijamaitoa (alpro soya original tai rainbow soijajuoma sopivat tähän todella hyvin)
 • 2tl vaahterasiirappia (valinnainen)
 • 1rl extra neitsyt oliiviöljyä
 • 2 kypsää banaania (vähintään mustia pilkkuja kuoressa, muuten liian raaka)

Sekoita kuivat raaka-aineet omassa kulhossa. Sitten murskaa haarukalla kaksi kypsää banaania omassa kulhossa. Kun banaani on täysin muussattu, voit lisätä ruokalusikallisen extra neitsyt oliiviöljyä, 2 teelusikallista vaahterasiirappia ja sitten 3dl soijamaitoa. Sitten, sekoita kuivat ja märät raaka-aineet tasaisesti keskenään.

Tämän jälkeen liesi 4-5 asteelle ja pannulle voi lisätä margariinia (kasvirasvaa) pienen nokareen, jonka jälkeen voit alkaa levittämään taikinaa pannulle. Suosittelen käyttämään kahta nuolijaa apuna, jotta saat levitettyä taikinan tasaisesti. Tämä taikina levittyy eri tavalla eli tulet tarvitsemaan hieman kärsivällisyyttä kun teet näitä ensimmäistä kertaa. 😉 Tarjoile vaahterasiirapin, banaanin ja marjojen kera!

veganpancakes2

 

One thought on “VEGAN GF PANCAKES

 1. I have noticed that your page needs some fresh content.
  Writing manually takes a lot of time, but
  there is tool for this boring task, search for; Wrastain’s tools for
  content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *